Vi har fått støtte fra Sparebankstiftelsen

Open House Oslo (OHO) får 500 000 kroner av Sparebankstiftelsen DNB til å gjennomføre arkitekturfestival i 2024 og 2025. Beløpet fordeles med 250 000 kroner pr. år. Midlene kommer fra området kunst og kultur hos Sparebankstiftelsen.

OHO finansieres gjennom offentlig og privat støtte og av annonser i programavisen vår. Hvert år starter med tom kasse. Støtte over to år fra Sparebankstiftelsen DNB gir etterlengtet forutsigbarhet og handlingsrom og er gull verdt.

OHO`s arkitekturfestival 21 -22- september 2024 er gratis og til glede for mange. Hvert år har vi mellom 15 og 20 000 besøkende innom bygg, hager og byrom. Vi som jobber frem festivalen legger ned mange dugnadstimer og under selve arrangementshelgen får vi i tillegg hjelp til distribuering av materiell, visninger og vakthold – hovedsakelig av unge frivillige. Open House Oslo fremmer møter på tvers, engasjement og kunnskap og vi fortsetter å ha søkelys på familievennlige program. Byen vår er summen av gater, plasser og bygninger. – Men hvor ofte ferdes man ikke rundt uten å merke hvordan bygningene ser ut? Mange, ikke minst barn og unge, har fokuset ned i mobilen.

I år har vi derfor utviklet et tiltak som er ment å favne de yngre, med foreldre og besteforeldre. I programavisen blir det en tekst der vi stiller konkrete spørsmål for å få beskrevet en fasade. Denne oppfordrer vi familier til å lese sammen, før man legger ut på byvandring – med skjerpet blikk og Open House Oslos programavis i hånden.  Vandringene foregår i samarbeid med Nasjonalmuseet – Arkitektur og Norsk Heraldisk Forening. I tillegg blir det quiz med bydoktor Erling Fossen, som kjenner Oslo som sin egen lomme. Alt dette er tiltak som konkret følger opp prosjektet «Å få barn og unge til å se». Oslo by feirer 400 års jubileum og vi har ekstra søkelys på Kvadraturen. Derfor vil disse vandringene finne sted her.

OHO arbeider målbevisst hvert år med å finne bærekraftige prosjekter å vise frem. I år kommer det blant andre:

  • Compact living; hvordan bo på mindre og smartere arealer
  • Norges første hamphus
  • To Futurebuilt forbildeprosjekt med status BREEM NOR Excellent; Vertikalen i Nydalen og Skur 38 på Oslo Havn
  • Badstuen Trosten bygget i gjenbrukt aluminium
  • Nytt drivhus i Geitmyra skolehage, der så godt som alt materiell er «reuse»
  • Rehabiliterte boliger der opprinnelige kvaliteter er godt bevart og istandsatt, med vekt på bygningsvern.

Foto: Vivi Lindahl

Skroll til toppen